1-τα πουλιάχρειάζονται μεγάλη προσοχή όσο αφορά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. Ρεύματα αέρα και θερμοκρασίες χαμηλές είναι πολύ επικίνδυνες για τη ζωή τους μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και τον ξαφνικό θάνατο.

 

2-Στον περισσότερο κόσμο θα προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι τα πουλιά και ειδικότερα οι παπαγάλοι μπορούν να τρώνε φαγητό παρόμοιο  με το δικό μας. Στην πραγματικότητα ότι είναι υγιεινό για μας είναι υγιεινό και για τα περισσότερα πουλιά δηλαδή φρούτα ξηροί καρποί όσπρια, ρύζι η μακαρόνια  αβγά ακόμα και κρέας με χαμηλά λιπαρά όπως το κοτόπουλο. Τι απαγορεύεται αβοκάντο σε οποιαδήποτε μορφή ,σοκολάτα και αλκοολούχα ποτά.

 

 3-κόψιμο φτερών νυχιών,ράμφους.Μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας γιατί υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία που αν κοπούν μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ ενοχλητική έως και επικίνδυνη αιμορραγία.

 

 4-Για μια καλή υγεία,μια κλινική όσο και εργαστηριακή εξέταση στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη,για να να προλάβουμε ενδεχόμενη ασθένεια,Επίσης έχετε υπόψη ότι τα πουλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από όλα τα άλλα ζώα και οι ασθένειες τους πολλές φορές εξελίσσονται πολύ γρήγορα.

 

5-Μεταφορά προς το γιατρό η οπoυδήπσrε αλλού πρέπει να γίνεται με κλουβί καλά αεριζόμενο,τα πλαστικά για σκύλους και γάτες είναι ότι πρέπει εναλλακτικά και εφ' όσον το κλουβί τους είναι πολύ  μεγάλο μία κούτα με αρκετές τρυπούλες.Και προσοχή στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

 

6-'Οσο περισσότερο ασχολείστε με τους παπαγάλους τόσο περισσότερο ζωντανοί θα είναι,όσο περισσότερο τους μιλάτε τόσο περισσότερο θα ανταποκρίνονται.Μην βιάζεστε όμως η φιλία σας θα αναπτυχθεί μόνο όταν κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και αυτό θα γίνει με το καιρό και μόνο αν τον αγαπάτε ειλικρινά .Πιστέψτε μας μπορεί να το καταλάβει

UA-38573782-1